Kémiai eredmények |
||||||
|---|---|---|---|---|---|---|
Komponens |
M.e. |
Eredmény |
Határérték |
Szabvány |
||
Szín (látszólagos) |
színtelen |
MSZ EN ISO 7887:1998 2. fejezet (v.sz.) |
||||
Szag |
szagtalan |
MSZ EN 1622:2007 M:C (v.sz.) |
||||
Íz |
szokásos |
MSZ EN 1622:2007 M:C (v.sz.) |
||||
Zavarosság |
NTU |
0,24 |
# |
MSZ EN ISO 7027:2000 6. fejezet |
||
pH-érték |
7,42 |
MSZ 1484-22:2009 8.1. szakasz |
||||
Fajlagos elektromos vezetőképesség |
µS/cm |
610 |
MSZ EN 27888:1998 7.1. szakasz |
|||
Nitrit-ion |
mg/L |
<0,05 |
MSZ 1484-13:2009 6.2. szakasz |
|||
Nitrát-ion |
mg/L |
4,66 |
MSZ 1484-13:2009 5.2.szakasz |
|||
Ammónium-ion |
mg/L |
0,02 |
MSZ ISO 7150-1:1992 |
|||
Permanganátos kémiai oxigénigény |
mg/L |
1,60 |
MSZ 448-20:1991 4. fejezet |
|||
Vas (összes) |
µg/L |
81,6 |
MSZ 1484-3:2006 6.fejezet |
|||
Mangán (összes) |
µg/L |
23,0 |
MSZ 1484-3:2006 6.fejezet |
|||
Összes keménység |
CaO mg/L |
165,0 |
MSZ 448-21:1986 3. fejezet |
|||
Szulfát-ion |
mg/L |
7,1 |
MSZ 448-13:1983 3. fejezet |
|||
Klorid-ion |
mg/L |
3,2 |
MSZ 1484-15:2009 8.fejezet |
|||
Összes szerves széntartalom (TOC) |
mg/L |
1,01 |
MSZ EN 1484-1998 8.fejezet |
|||
Alumínium-ion |
mg/L |
<0,02 |
MSZ 448-7:1983 |
|||
Antimon |
µg/L |
<5 |
MSZ EN ISO 15586:2004 |
|||
Arzén |
µg/L |
3,7 |
MSZ 1484-3:2006 7. fejezet |
|||
Bór |
mg/L |
<0,05 |
# |
MSZ 10889-2:1981 |
||
Kadmium |
µg/L |
<0,5 |
MSZ 1484-3:2006 7. fejezet |
|||
Króm (összes) |
µg/L |
<5 |
MSZ 1484-3:2006 7. fejezet |
|||
Réz |
µg/L |
<50 |
MSZ 1484-3:2006 6.fejezet |
|||
Fluorid-ion |
mg/L |
<0,1 |
MSZ 448-17:1986 |
|||
Ólom |
µg/L |
2,2 |
MSZ 1484-3:2006 7. fejezet |
|||
Higany |
µg/L |
<0,1 |
MSZ EN 13506:2002 (v.sz.) |
|||
Nikkel |
µg/L |
<2 |
MSZ 1484-3:2006 7. fejezet |
|||
Szelén |
µg/L |
<2 |
MSZ 1484-3:2006 7. fejezet |
|||
Bakteriológiai eredmények |
||||||
|---|---|---|---|---|---|---|
Komponens |
M.e. |
Eredmény |
Határérték |
Szabvány |
||
Telepképző egység száma (22 °C) |
szám/mL |
1 |
MSZ ISO 6222:2000 |
|||
Telepképző egység száma (37 °C) |
szám/mL |
0 |
MSZ ISO 6222:2000 |
|||
Coliformszám |
100 mL-ben |
0 |
MSZ EN ISO 9308-1:2001 (v.sz.) |
|||
Escherichia coli szám |
100 mL-ben |
0 |
MSZ EN ISO 9308-1:2001 (v.sz.) |
|||
Enterococcusok száma |
100 mL-ben |
0 |
MSZ EN ISO 7899-2:2000 |
|||
Pseudomonas aeruginosa száma |
100 mL-ben |
0 |
MSZ EN ISO 16266:2008 |
|||
Szulfit red. anaerobok(Clostridium)spóraszáma |
100 mL-ben |
0 |
MSZ EN ISO 14189:2013 |
|||
Mikroszkópos biológiai eredmények |
||||||
|---|---|---|---|---|---|---|
Komponens |
M.e. |
Eredmény |
Határérték |
Szabvány |
||
Üledék (szeszton) mennyisége |
ml/L |
<0,1 |
MSZ 448-36:1985 |
|||
Üledék (szeszton) minősége |
Abioszeszton |
MSZ 448-36:1985 |
||||
|
Szervezetszám
|
||||||
Vas- és mangánbaktériumok |
i/L |
0 |
MSZ 448-36:1985 |
|||
Kénbaktériumok |
i/L |
0 |
MSZ 448-36:1985 |
|||
Szennyezettséget jelző baktériumok |
i/L |
0 |
MSZ 448-36:1985 |
|||
Cianobaktériumok és algák |
i/L |
0 |
MSZ 448-36:1985 |
|||
Gombák |
i/L |
0 |
MSZ 448-36:1985 |
|||
Házas amőbák |
i/L |
0 |
MSZ 448-36:1985 |
|||
Egyéb véglények |
i/L |
0 |
MSZ 448-36:1985 |
|||
Fonálférgek |
i/L |
0 |
MSZ 448-36:1985 |
|||
Egyéb férgek |
i/L |
0 |
MSZ 448-36:1985 |
|||
Egyéb (gerinctelen) szervezetek |
i/L |
0 |
MSZ 448-36:1985 |
|||