Minőségpolitika

A Délzalai Víz- és Csatornamű ZRt. működési területén víziközmű szolgáltatási (ivóvíz ellátási, szennyvízelvezetési és szennyvíztisztítási) tevékenységet folytat.
Társaságunk célja, hogy a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítsa a dolgozóinak. Ennek eléréséhez betartunk valamennyi hatályos munka- és egészségvédelmi jogszabályt. A szükséges mértékben fejlesztjük technológiáinkat, eljárásainkat, működési gyakorlatainkat. Foglalkoztatásunk alapelve, hogy a magas színvonalú egészségvédelem és biztonság megteremtése valamennyi dolgozónk személyes elkötelezettsége kell, hogy legyen. Politikánkat a múlt gyakorlati tapasztalatai, a jelenkor eredményei alapján állítottuk fel, hogy megelőzzük a lehetséges egészségvédelmi és biztonsági kockázatokat.

Feladataink, a céljaink eléréséhez:

  • Felelős személy kijelölése az egészség és munkavédelmi tevékenység működtetésére, aki együttműködik a munkavállalókkal, szakértőkkel, hatóságokkal.
  • Intézkedünk, hogy valamennyi munkavállalónk megismertje a ZRt. egészség és munkavédelmi programját, amely közvetlen hatással van rájuk és a kötelezettségeikre.
  • Biztosítsuk pénzügyi forrásokat az egészségi és a biztonsági programjaink bevezetésére.
  • Azonosítjuk, kontrolláljuk és csökkentjük valamennyi ismert és lehetséges foglalkoztatási kockázatot és intézkedünk azok megszüntetésére, ahogy a technológiai és gazdasági lehetőségeink megengedik.
  • Új létesítmények, technológiák, gyakorlatok kialakításánál törekszünk a lehetséges legbiztonságosabb, legegészségesebb körülmények kialakítására.
  • Folyamatos ellenőrzéseket végzünk, amelyekkel területeinken fenntartható a folyamatos magas színvonalú munkavégzés.
  • Együttműködünk a hatósági ellenőrzéseken, folyamatos kapcsolatot tartunk fenn a hatóságokkal.
  • Betartjuk a munkavállalói jogokra vonatkozó jogszabályi előírásokat, arra törekszünk, hogy csökkentsük a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági kockázatokat.

Tevékenységünk középpontjában a kiváló minőségű szolgáltatás nyújtása áll, amelyeket egészséges és biztonságos körülmények között kívánunk létrehozni. Ennek érdekében MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási, MSZ EN ISO 14001:2015 szabvány szerinti környezetközpontú, MSZ EN ISO 22000:2018 szabvány szerinti élelmiszer-biztonsági, MSZ ISO 45001:2019 szabvány szerinti munkahelyi egészségvédelem és biztonság valamint MSZ EN ISO 50001:2019 szabvány szerinti energiagazdálkodási irányítási rendszereket működtetünk.
Politikánkban foglaltak megvalósítása minden munkavállaló részére kötelező.

 
Elérhetőségek
E-mail: dzviz@dzviz.hu
Telefon: (93) 509-540

Központi Ügyfélszolgálat: 8800 Nagykanizsa, Kisfaludy S. u. 15/a
GY.I.K.

Azaz a "gyakran ismételt kérdések".

tudjon meg többet ...