Szennyvízelvezetés és tisztítás

Az ivóvízellátás mellett az ZRt. másik alaptevékenysége a szennyvízelvezetés és -tisztítás, melyet Nagykanizsán és további 67 településen végzünk 615 km hosszú csatornahálózattal és 132 szennyvízátemelővel. Ez azt jelenti, hogy a vízmű szolgáltatási területén 83 %-os a csatornaszolgáltatást igénybe vevők aránya.

A szennyvíztisztító telepek közül a nagykanizsai a legjelentősebb, mely város egyesített rendszerű csatornázással ellátott részéről származó csapadékvizét is fogadja.
Kapacitása: 25.000 m3/d.

A Délzalai Vízmű működési területén lévő községek is egyre inkább felismerik, hogy a szennyvíz elvezetéséről gondoskodni kell, így egyre több településen épül meg a csatornahálózat és szennyvíztisztító telep.

Szennyvízelvezető rendszerrel rendelkező települések: Balatonmagyaród, Bázakerettye, Becsehely, Belezna, Berzence, Bocska, Csapi, Csörnyeföld, Csurgó, Csurgónagymarton, Dobri, Eszteregnye, Fityeház, Fűzvölgy, Galambok, Garabonc, Gelse, Gelsesziget, Gyékényes, Hahót, Homokkomárom, Hosszúvölgy, Inke, Iharos, Iharosberény, Kacorlak, Kerkaszentkirály, Kerkateskánd, Kisrécse, Letenye, Lovászi, Magyarszentmiklós, Magyarszerdahely, Molnári, Murakeresztúr, Muraszemenye, Nagykanizsa, Nagyrada, Nagyrécse, Nemesvid, Pat, Petrivente, Pogányszentpéter, Rigyác, Semjénháza, Somogysimonyi, Somogyudvarhely, Sormás, Szepetnek, Szécsisziget, Tormafölde, Tornyiszentmiklós, Tótszentmárton, Tótszerdahely, Újudvar, Valkonya, Zákány, Zákányfalu, Zalakaros, Zalakomár, Zalamerenye, Zalaszabar, Zalaszentbalázs, Zalaújlak.

 
Elérhetőségek
E-mail: dzviz@dzviz.hu
Telefon: (93) 509-540

Központi Ügyfélszolgálat: 8800 Nagykanizsa, Kisfaludy S. u. 15/a
GY.I.K.

Azaz a "gyakran ismételt kérdések".

tudjon meg többet ...